Visitekaartje
Cradle to cradle visitekaartje
Eigen project
Materiaal 
Basismateriaal: herfstbladeren uit de buurt van een plataan. 

Ambities en doelen 
De focus van Studio Mosgroen ligt op het verbeelden van duurzame projecten om hiermee de bewustwording van mensen over duurzaamheid te bevorderen. Bij deze focus past een groene uitstraling. Als ontwerper heb ik mij voorgenomen om ook zo duurzaam mogelijk te werk te gaan. Op deze wijze versterken de boodschap en de middelen elkaar. Mijn doel was om een visitekaartje te maken dat binnen het cradle-to-cradle concept past. Dit houdt in dat het product (en het productieproces) binnen een gesloten technische- of gesloten ecologische cyclus blijft. 

De uitvoering 
De blaadjes zijn in de herfstperiode van de grond geraapt en gedroogd. Met een preegstempel zijn de letters gepreegd. Hierdoor is het gebruik van inkt overbodig. De hoekjes zijn met een hoekpons bewerkt. De blaadjes vervangen het papier en zijn na gebruik weer direct terug te brengen in het ecosysteem. De informatie op het kaartje is zo gekozen dat de informatie een lange geldigheidsduur heeft (bijvoorbeeld geen adres). 

Motivatie 
Het visitekaartje is vooral bedoeld als inspiratie voor andere mensen. Het kaartje draagt de essentie van mijn werk uit. Het is een eerste stap richting het cradle-to-cradle productieproces. Het eindproduct kan direct worden teruggebracht in het ecosysteem zonder schade te veroorzaken. De gebruikte hulpmiddelen, zoals de preeg, voldoen helaas nog niet aan het cradle-to-cradle productieproces, ik wil mij daar echter niet door laten ontmoedigen. 

Kosten 
De kosten van de productiemiddelen zijn laag (basismateriaal gratis, preeg 150 euro, pons 3 euro). De arbeidskosten zijn relatief hoog en niet meer exact te achterhalen.

Het kaartje is genomineerd voor de new material award.
DIY: How to make a green business card